În prima parte a anului, peste 3.800 de legumicultori olteni au beneficiat de ajutorul de minimis pentru aplicarea programului de susținere a tomatelor în spații protejate. Este vorba despre fermierii care au optat pentru valorificarea legumelor în primul ciclu al producției de roșii. Și pentru sezonul al doilea al anului, sute de olteni au ales să se înscrie în acest program. Termenul limită până la care poate face dovada comercializării recoltei este de 22 decembrie 2018.
În această perioadă, reprezentanții de la Direcția pentru Agricultură Olt se află în teren pentru a verifica culturile din acest sezon. Aceștia le reamintesc fermierilor care nu au reușit să își valorifice producția în prima parte a anului, că o pot completa în acesta sezon.
Pentru a fi eligibili, fermierii trebuie să dețină o suprafață cultivată cu tomate în spații protejate de 1.000 metri pătrați, să obțină o producție de minimum două kilograme de legume pe metrul pătrat și să-și valorifice cu documente justificative minimum două tone de roșii, în perioada impusă de Guvern.