Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Roșii Guliver în țara tomatelor
16.07.2018
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 2190

Asociația Tinerilor Fermieri din Olt organizează un concurs prin care dorește să stimuleze producătorii olteni care cultivă tomate să se reorienteze mai mult către soiurile românești. Cea mai mare tomată produsă într-o seră de pe teritoriul județului nostru va fi premiată cu suma de 500 de euro și o putină cu telemea de Sibiu. Premiile vor fi înmânate personal de către Petre Daea, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, în cadrul celei de-a doua ediții a „Zilei Recoltei” de la Slatina.


 Și anul acesta, legumicultorii olteni au fost pe primul loc la accesarea „Programului Tomata”. De curând, aceștia și-au propus să impresioneze prin dimensiunea roșiilor produse în serele proprii. În acest sens, la inițiativa Asociației Tinerilor Fermieri Olt, oltenii pot participa la un concurs de tomate. Concursul la care pot participa doar membrii celor patru cooperative din Olt și care s-au înscris în programul guvernamental pentru tomate are mai multe avantaje.
Până la această dată, recordul făcut public este deținut de un fermier din Pleșoiu care a obținut o roșie de 1,45 kilograme.
500 de euro și o putină cu telemea de Sibiu sunt premiile oferite în cadrul acestui concurs, premii care sunt înmânate de ministrul Agriculturii, Petre Daea.
Asociația Telemea de Sibiu și Asociația Tinerilor Fermieri Olt sunt sponsorii care vor premia cea mai mare roșie din acest an.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE