Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Cine va fi controlat de APIA?
15.07.2018
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 497

Start la controale pe terenurile fermierilor olteni care solicită subvenții din partea statului. 1.100 de exploatații vor fi verificate de inspectorii APIA Olt până la sfârșitul lunii octombrie, pentru ca agricultorii să intre la timp în posesia banilor. Ca urmare a diminuării semnificative a erorilor înregistrate anul trecut în ceea ce privește suprafețele declarate și cultivate, a scăzut și numărul fermierilor verificați.


 La Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură Olt au fost depuse 31.529 de cereri unice de plată aferente campaniei agricole 2018. Numărul beneficiarilor de subvenții a crescut comparativ cu anul trecut, motivul fiind comasarea terenurilor agricole.
Astăzi, s-a dat startul controalelor pe terenul fermierilor din județul Olt. Cei mai mulți fermieri vor fi controlați prin teledetecție.
În situația în care fermierii olteni au înregistrate terenuri cu suprafețe cu suprapuneri de culturi sau declarate greșit vor fi sancționați sau chiar excluși de la plată. Și anul acesta, subvenția medie acordată pentru un hectar de teren este de 150 de euro, sumă care poate crește în funcție de măsurile pe care le-a solicitat fiecare fermier.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE