Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Apicultorii, victime ale vremii
11.07.2018
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 66

Schimbările climatice din acest an sunt motivul principal pentru care producția de miere este mai mică cu până la 50%, se plâng apicultorii olteni. Chiar dacă au fost colectate cantități mai mici, prețurile au scăzut cu o treime față de anul trecut.


 2018, un an cu temperaturi la extreme. Dacă în martie
s-au înregistrat temperaturi de până la minus 16 grade, în luna aprilie mercurul a depășit 30 de grade. Schimbări climatice care au afectat serios apicultura olteană.
Gabriel Ilie este crescător de albine de peste 42 de ani, iar apicultura este singura lui sursă de venit. Slătineanul se plânge că, de la an la an, afacerea merge din ce în ce mai slab.
Deși există un program de sprijin financiar din partea statului, Gabriel Ilie nu îl agrează.
În județul Olt, în bazele centralizate ale Direcției pentru Agricultură Olt, sunt înregistrați 400 de apicultori care dețin 35.000 de familii. Anul trecut, 69 de apicultori olteni au solicitat sprijin financiar în valoare de peste 180.000 de lei, prin Programul Național Apicol 2017-2019.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Roșii Guliver în țara tomatelor

Asociația Tinerilor Fermieri din Olt organizează un concurs prin care dorește să stimuleze producătorii olteni care cultivă tomate să se reorienteze mai mult către soiurile românești. Cea mai mare tomată produsă într-o seră de pe teritoriul județului nostru va fi premiată cu suma de 500 de euro și o putină cu telemea de Sibiu. Premiile vor fi înmânate personal de către Petre Daea, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, în cadrul celei de-a doua ediții a „Zilei Recoltei” de la Slatina.
17 Iul 2018

Copiii romi, ajutați să își aleagă o meserie

Copiii romilor din Slatina au văzut cum funcționează o mașină de pompieri, o ambulanță, o autospecială de poliție sau un echipaj de jandarmi. Apoi s-au delectat cu o piesă de teatru jucată de actori romi veniți pentru ei de la București. Toate aceste activități au fost organizate vineri seara, în cadrul unei activități derulate de Partida Romilor, în colaborare cu Direcția de Protecție și Asistență Socială Slatina.
16 Iul 2018