Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Primii purcei gratis au ajuns în Olt
16.05.2018
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 918

Primii trei fermierii olteni care s-au înscris în Programul de sprijin pentru crescătorii de porci din rasele românești Bazna și Mangalița au primit purceii. Este vorba despre 22 de suine care au ajuns la crescătorii din Găneasa, Slătioara și Balș.


 Agricultorii olteni doresc să se extindă. Suntem pe primul loc la accesarea sprijinului financiar din Programul Tomata. Fermierii olteni s-au arătat foarte interesați și de cel mai recent program aprobat la începutul acestui an. Este vorba despre programul prin care crescătorii de porci din rasele Bazna și Mangalița pot beneficia de un ajutor de minimis din partea statului. Beneficiarii programului au obligația să vândă către un abator autorizat cel puțin jumătate din porcii primiți gratuit, la o greutate, în viu, de minimum 130 de kilograme. Ieri după amiază, în fața Direcției pentru Agricultură Olt, primii purcei au fost distribuiți oltenilor care au solicitat acest sprijin.
Șerban Alexandru, din Găneasa, este unul dintre beneficiarii programului, care a intrat în posesia purceilor.
Iată cu ce se cresc acești porci autohtoni.
La nivelul județului Olt, 455 de olteni au solicitat acest sprijin, cu o cerere de aproximativ 4.000 de purcei.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Donează haine pentru oamenii străzii!

În timp ce dumneavoastră priviți la televizor într-o cameră confortabilă și călduroasă, afară există oameni care umblă pe străzi fără țintă, pentru că nu au un cămin al lor. Mulți dintre cei fără adăpost nu au haine și încălțăminte pentru iarnă, iar hrană găsesc cu greu în sezonul rece. Reprezentanții Centrului social din cadrul Episcopiei Slatinei și Romanaților întind o mână de ajutor acestor năpăstuiți de soartă și ne îndeamnă să ne îndreptăm gândurile către ei și să începem noul an cu o faptă bună.
10 Ian 2019