Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Fermierii se specializează
13.04.2018
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 168

Doriți să deveniți fermier cu acte în regulă? Direcția pentru Agricultură Județeană Olt organizează cursuri de calificare destinate celor care lucrează în agricultură, pentru mai multe meserii. Lucrător în cultura plantelor, apicultor sau pescar în ape interioare și de coastă sunt doar câteva specializări pentru care oltenii pot opta. Obținerea diplomei este importantă și pentru accesarea fondurilor europene.


 Formarea profesională în rândul fermierilor este o prioritate pentru Direcția pentru Agricultură Olt. Și în acest an, agricultorii se pot specializa, urmând diferite cursuri de calificare.
În urma absolvirii acestor cursuri, fermierii obțin certificate de calificare sau absolvire, necesare pentru accesarea fondurilor europene, pentru încheierea contractelor de arendare sau pentru obținerea atestatului de pescar.
De la începutul anului și până în prezent s-au organizat și sunt în derulare un număr de șapte clase de legumicultor la care participă 196 de cursanți, o clasă de lucrător în cultura plantelor cu 20 de cursanți și o clasă de apicultori cu 21 de cursanți. Cereri de înscriere la cursuri se primesc pe tot timpul anului. Acestea se desfășoară la Slatina în sala de cursuri din strada Tudor Vladimirescu.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Scandal fără sfârșit pentru islazul comunal

Referendum sau asociație pentru administrarea islazului comunei Coteana? Mai mulți crescători de animale din localitate, s-au adunat, astăzi, la sediul primăriei, pentru a hotărî ce este de făcut pentru a a putea lua în administrare pășunile. Localnicii sunt revoltați că de doi ani nu își pot duce animalele la pășunat și au pierdut subvenții mari pentru suprafețele de islaz. Totul din cauza consilierilor PNL, care ar pune pe primul loc interesele politice. Primarul din localitate, Vasile Costea, spune că până la finalul anului, problema nu poate fi rezolvată.
15 Apr 2019