Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Fermierii se specializează
13.04.2018
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 126

Doriți să deveniți fermier cu acte în regulă? Direcția pentru Agricultură Județeană Olt organizează cursuri de calificare destinate celor care lucrează în agricultură, pentru mai multe meserii. Lucrător în cultura plantelor, apicultor sau pescar în ape interioare și de coastă sunt doar câteva specializări pentru care oltenii pot opta. Obținerea diplomei este importantă și pentru accesarea fondurilor europene.


 Formarea profesională în rândul fermierilor este o prioritate pentru Direcția pentru Agricultură Olt. Și în acest an, agricultorii se pot specializa, urmând diferite cursuri de calificare.
În urma absolvirii acestor cursuri, fermierii obțin certificate de calificare sau absolvire, necesare pentru accesarea fondurilor europene, pentru încheierea contractelor de arendare sau pentru obținerea atestatului de pescar.
De la începutul anului și până în prezent s-au organizat și sunt în derulare un număr de șapte clase de legumicultor la care participă 196 de cursanți, o clasă de lucrător în cultura plantelor cu 20 de cursanți și o clasă de apicultori cu 21 de cursanți. Cereri de înscriere la cursuri se primesc pe tot timpul anului. Acestea se desfășoară la Slatina în sala de cursuri din strada Tudor Vladimirescu.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Roșii Guliver în țara tomatelor

Asociația Tinerilor Fermieri din Olt organizează un concurs prin care dorește să stimuleze producătorii olteni care cultivă tomate să se reorienteze mai mult către soiurile românești. Cea mai mare tomată produsă într-o seră de pe teritoriul județului nostru va fi premiată cu suma de 500 de euro și o putină cu telemea de Sibiu. Premiile vor fi înmânate personal de către Petre Daea, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, în cadrul celei de-a doua ediții a „Zilei Recoltei” de la Slatina.
17 Iul 2018

Copiii romi, ajutați să își aleagă o meserie

Copiii romilor din Slatina au văzut cum funcționează o mașină de pompieri, o ambulanță, o autospecială de poliție sau un echipaj de jandarmi. Apoi s-au delectat cu o piesă de teatru jucată de actori romi veniți pentru ei de la București. Toate aceste activități au fost organizate vineri seara, în cadrul unei activități derulate de Partida Romilor, în colaborare cu Direcția de Protecție și Asistență Socială Slatina.
16 Iul 2018