Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Legumicultorii olteni, îndrumați către segmentul „bio”
27.03.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 374

Legumicultorii din județ au fost invitați astăzi la o întâlnire cu specialiști în producția de legume și fructe bio, organizată la Ghimpețeni. Micii producători au primit informații prețioase despre acest segment, cu potențial de creștere în următorii ani. În prezent, supermarketurile au dificultăți în aprovizionarea cu produse din această categorie.


 Recent intrați în asociații de producători, legumicultorii din Olt au acces facil la informații din acest domeniu. Astfel, consilierul ministrului Agriculturii, Florin Ciobanu, a organizat astăzi, la Ghimpețeni, o întâlnire între membrii cooperativelor agricole și cei ai Asociației „Bio România”.

Nici măcar produsele bio din import nu pot acoperi cererea de alimente netratate chimic. Așa că legumicultorii au oportunitatea să câștige mai mult din munca lor, dacă vor da agricultura convențională pe cea fără pesticide.
În județul Olt sunt 35 de ferme care produc în sistemul ecologic cătină, lavandă, fructe, cereale și ouă, dar niciunul care să crească legume.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE