Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Olt: Milioane de euro pentru sisteme de irigații
01.02.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 534

Cu infrastructura principală de irigații reabilitată din bani de la bugetul de stat, fermierii sunt sfătuiți să se asocieze și să obțină fonduri europene pentru refacerea stațiilor de punere sub presiune, dar și pentru achiziționarea de echipamente pentru irigații. În Olt sunt aproximativ 50 de astfel de organizații ale utilizatorilor de apă, care pot accesa, începând din luna mai, proiecte în valoare de până al un milion de euro fiecare.


 În Olt, Agenția Națională pentru Îmbunătățiri Funciare investește în reabilitarea stațiilor care pompează și repompează apa din Olt sau Dunăre, pe canalele de irigații. Acestea formează infrastructura principală, de la care pornesc sisteme ce duc apa către stațiile de punere sub presiune și apoi, prin echipamente de irigații, direct la plante, respectiv infrastructura secundară. Aceasta poate fi retehnologizată cu fonduri din partea Uniunii Europene, accesate de Organizațiile Utilizatorilor de Apă pentru Irigații, informează reprezentanții ANIF.
Valoarea fiecărui proiect depus de organizație este de cel mult un milion de euro, din care maxim 30%, respectiv cel mult 300.000 euro, pentru echipamentele de irigații. Pentru a se asigura că tot mai mulți fermieri vor avea acces la apa pentru irigații, prin intermediul stațiilor de pompare, specialiștii au străbătut județul și i-au convins să se asocieze.
Cele 22 de organizații ale utilizatorilor de apă aflate în curs de înființare se adaugă altor 30 de organizații de acest gen, existente în Olt. O parte dintre acestea au mai accesat cu succes fonduri europene pentru retehnologizarea stațiilor și pot accesa din nou, din luna mai, alți bani pentru infrastructura de irigații, inclusiv pentru echipamentele care duc apa către culturile agricole.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

CAO deschide noi șantiere la Slatina și în județ

Lucrările începute de Compania de Apă Olt pe strada Vintilă Vodă din Slatina, privind modernizarea rețelelor de apă și canalizare, vor continua pe mai multe străzi din municipiu. De luna viitoare se va lucra pe alte două străzi, tot în partea de jos a orașului. În paralel, în cadrul aceluiași proiect, CAO va deschide șase șantiere în orașe și comune din județ, pentru modernizarea și extinderea rețelelor de apă și canal.
07 Iun 2021