Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Olt: Milioane de euro pentru sisteme de irigații
01.02.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 430

Cu infrastructura principală de irigații reabilitată din bani de la bugetul de stat, fermierii sunt sfătuiți să se asocieze și să obțină fonduri europene pentru refacerea stațiilor de punere sub presiune, dar și pentru achiziționarea de echipamente pentru irigații. În Olt sunt aproximativ 50 de astfel de organizații ale utilizatorilor de apă, care pot accesa, începând din luna mai, proiecte în valoare de până al un milion de euro fiecare.


 În Olt, Agenția Națională pentru Îmbunătățiri Funciare investește în reabilitarea stațiilor care pompează și repompează apa din Olt sau Dunăre, pe canalele de irigații. Acestea formează infrastructura principală, de la care pornesc sisteme ce duc apa către stațiile de punere sub presiune și apoi, prin echipamente de irigații, direct la plante, respectiv infrastructura secundară. Aceasta poate fi retehnologizată cu fonduri din partea Uniunii Europene, accesate de Organizațiile Utilizatorilor de Apă pentru Irigații, informează reprezentanții ANIF.
Valoarea fiecărui proiect depus de organizație este de cel mult un milion de euro, din care maxim 30%, respectiv cel mult 300.000 euro, pentru echipamentele de irigații. Pentru a se asigura că tot mai mulți fermieri vor avea acces la apa pentru irigații, prin intermediul stațiilor de pompare, specialiștii au străbătut județul și i-au convins să se asocieze.
Cele 22 de organizații ale utilizatorilor de apă aflate în curs de înființare se adaugă altor 30 de organizații de acest gen, existente în Olt. O parte dintre acestea au mai accesat cu succes fonduri europene pentru retehnologizarea stațiilor și pot accesa din nou, din luna mai, alți bani pentru infrastructura de irigații, inclusiv pentru echipamentele care duc apa către culturile agricole.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Fost viceprimar, săltat pentru contrabandă de țigări

Captură impresionantă de țigări la Slatina. Peste 1.000 de baxuri de țigarete au fost găsite, astăzi, în șapte mașini parcate în mai multe zone din oraș. Polițiștii de la Crimă Organizată împreună cu mascații au spart geamurile vehiculelor care erau folosite pe post de depozit, pentru a confisca țigările. Patru persoane au fost reținute, iar șeful grupării este afaceristul Jane Miliatru, membru al PNL, fost viceprimar la Milcov.
20 Iun 2019

Viceprimarul contrabandist și soția sa, reținuți

Omul de afaceri Jane Militaru, fost viceprimar în comuna Milcov, a fost reținut de poliție, noaptea trecută, pentru contrabandă cu țigări. Aceeași măsură a fost luată și pentru soția sa, dar și pentru o vânzătoare de la magazinul lor din Slatina. Ei au fost prezentați, astăzi, instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă. A patra persoană, un verișor al afaceristului Jane Militaru, are calitatea de martor și nu a fost luată nicio măsură împotriva sa.
21 Iun 2019