Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
2017: Mii de fermieri au solicitat subvenții de la APIA Olt
11.01.2018
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 392

În 2017, la nivelul județului Olt, mii de fermieri au depus cereri de acordare a subvenției pentru o suprafață totală de 330.000 de hectare. Reprezentanții Agenției de Plăți și Intervenție în Agricultură Olt spun că numărul fermierilor care au solicitat subvenția este în scădere, datorită comasării terenurilor agricole. Tot în acest an, peste 1.000 de olteni au solicitat subvenții pentru animale.


Fermierii olteni se dovedesc a fi oameni gospodari. În fiecare an, sediul APIA Olt este luat cu asalt de către agricultorii care solicită subvenții. În 2017, cei mai mulți fermieri au depus cereri pentru subvenția pe suprafață.

Și pentru subvenția pentru animale, oamenii s-au arătat interesați.
Plata subvenției aferente campaniei agricole 2017 a demarat în noiembrie 2017, cu un avans de 70%, urmând ca, până la sfârșitul lunii februarie, fermierii care au solicitat cererea unică pe suprafață să primească diferența de bani. Pentru crescătorii de animale, diferența ajutorului financiar va intra în contul fermierilor până la sfârșitul lunii martie.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Sancțiuni în perioada de prohibiție

A început perioada de prohibiție, dar braconierii nu au nicio limită. Jandarmii și reprezentanții Agenției Județene de Vânătoare și Pescuit Sportiv Olt au depistat, săptămâna aceasta, mai multe persoane care pescuiau ilegal. Au fost aplicate sancțiuni, iar uneltele de pescuit au fost confiscate. Autoritățile spun că vor intensifica acțiunile de control în această perioadă de prohibiție, atât ziua, cât și pe timp de noapte, pentru diminuarea braconajului pe râul Olt.
13 Apr 2018