Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
„Alege oaia!” în Olt, probleme și soluții
14.11.2017
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 361

Lipsa unor centre de sacrificare a oilor și vânzarea acestora a fost subiectul dezbătut, astăzi, în cadrul unei întâlniri organizate de Direcția pentru Agricultură Olt. Oierii speră ca, în urma acestei întâlniri, problemele cu care se confruntă de ani de zile să fie rezolvate.


 Sala de ședințe a Consiliului Județean Olt a găzduit astăzi întâlnirea organizată de Direcția Agricolă Olt prin care s-au căutat soluții astfel încât campania „Alege oaia!” să aibă succes. La acest eveniment au participat cei doi consilieri olteni ai ministrului agriculturii, crescătorii de oi, un reprezentant al piețelor din Slatina, primari și specialiști din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Olt. Campania „Alege oaia!” urmărește să impulsioneze consumul de carne de oaie.
Crescătorii de oi și-au exprimat nemulțumirile în legătură cu legislația existentă.
Pe de altă parte, reprezentanții Direcției Sanitare Veterinare spun că legislația a fost simplificată și niciun crescător de oi nu s-a adresat acestei instituții.
În această campanie, un rol important îl au primăriile.
Asocierea în cooperative este soluția pentru rezolvarea problemelor expuse de ciobani.
Problemele identificate în județul Olt vor ajunge în scurt timp pe masa ministrului agriculturii.
La nivelul județului Olt sunt 630 de crescători, care dețin 88.000 de oi. Astfel de întâlniri vor mai avea loc și în săptămânile viitoare.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Investiții pentru micii școlari, la Minulescu

Cu sprijinul autorităților locale și al Ministerului Educației, Colegiul „Ion Minulescu” se extinde, pentru a oferi condiții cât mai bune de studiu inclusiv pentru copiii de la clasele primare. Astfel, un corp nou de clădire cu 15 săli de clasă, este aproape finalizat. Primăria va mai moderniza o clădire în care vor fi amenajate încă șase săli de clasă, iar zona destinată activităților after school se mărește.
20 Feb 2018