Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Asistența socială, ignorată de guvernanți
04.08.2020
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 1223

Doar pentru aproximativ două luni de funcționare. Atât a primit buget Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt de la Guvern, la ultima rectificare bugetară. În continuare situația este una dificilă și se așteaptă noi alocări de fonduri pentru susținerea celor cu nevoi speciale.


Asistența socială este un domeniu extrem de important pe care Guvernul îl ignoră încă de la începutul anului. Pe lângă salariații direcțiilor de asistență socială, au de suferit și persoanele care beneficiază de servicii sociale, atât copii, cât și vârstnici. O bună perioadă de timp, Consiliul Județean Olt a alocat sume importante pentru a acoperi cheltuielile de funcționare. Însă bugetul județului este și acesta insuficient pentru a suporta cheltuielile care ar trebui plătite din bugetul național.

Banii alocați pentru funcționarea instituției în condiții normale ajung doar pentru două luni. În continuare, DGASPC Olt așteaptă noi alocări de fonduri pentru a putea plăti personalul până la sfârșitul acestui an

Anul acesta, Guvernul României a alocat doar 20% din suma necesară pentru funcționarea Direcției Generale de Asistență și Protecția Copilului Olt . 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Olimpicii Oltului, la Olimpiada Națională de Română

Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română pentru elevii de gimnaziu se va desfășura, în această săptămână la Slatina. Județul Olt va fi reprezentat de 12 elevi din unități de învățământ din Slatina, Caracal, Corabia și Drăgănești-Olt. Emoțiile sunt mari, iar așteptările pe măsură. Pentru copii, organizarea olimpiadei la Slatina este un avantaj psihic, chiar dacă mulți dintre ei și-ar fi dorit să exploreze obiectivele turistice din celelalte județe ale României.
16 Apr 2024