Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Ajutoare de la Guvern, în urma inundațiilor
11.06.2019
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 161

Mai multe familii din județul Olt vor primi ajutor financiar de urgență la guvern, după ce inundațiile le-au afectat locuințele. La Scornicești au fost cele mai multe case inundate. În alte patru localități din zonă, apa a produs pagube însemnate. Tot la Scornicești va fi dus un modul în care va sta o familie, după ce casa aproape că i-a fost distrusă de viitură și nu se mai poate locui în ea.


Potrivit celor de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență, 15 localități au fost afectate de apele revărsate în urma ploilor abundente din ultimele zile. Din datele transmise până astăzi la Prefectura Olt, zece case au avut de suferit, iar pentru acestea autoritățile vor solicita sprijin de la guvern.
Bilanțul pagubelor produse de inundații ar putea crește, întrucât comisii mixte se află în teren de mai multe zile pentru evaluarea pagubelor, iar în unele localități se lucrează încă la această raportare. Situația finală va fi transmisă în zilele următoare, la guvern.
Sprijinul financiar se acordă în funcție de gradul de deteriorare al caselor sau bunurilor. Sumele sunt cuprinse între 1.500 și 3.000 de lei.
Situația cea mai gravă este în orașul Scornicești, unde, potrivit primarului Ion Prioteasa, au fost afectate zece locuințe. Apa a distrus aparatura electrocasnică și alte bunuri din fiecare imobil inundat. Una dintre case, din cartierul Mogoșești, a fost afectată mai rău. Edilul a solicitat și a primit aprobare de la Prefectură pentru amplasarea unui modul în care să locuiască familia respectivă, până când își va putea repara casa.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Evadat fugărit pe străzile Slatinei

Urmărire ca în filme pe străzile Slatinei. Nu cu mașina, ci pe jos. Un evadat care a fugit din spital a fost prins de un polițist local, după ce acesta a alergat după el aproape un kilometru. Individul se afla în arest preventiv pentru tâlhărie și le-a spus polițiștilor care îl păzeau că merge la toaletă. A fugit însă, cu tot cu polițiștii după el, fiind prins și încătușat în centrul orașului de un echipaj de la Poliția Locală Slatina.
15 Iul 2019

Slatina, împânzită de polițiști și jandarmi

Razii de amploare, la Slatina, în acest sfârșit de săptămână. Polițiștii, împreună cu agenții locali și jandarmii au împânzit orașul, seara trecută, au legitimat și amprentat zeci de persoane și au organizat filtre la intrările în municipiu. Controalele au avut ca scop prevenirea și combaterea scandalurilor, a consumului de alcool pe stradă, dar și sancționarea celor care deranjează ordinea și liniștea publică și a persoanelor care fac mizerie în fața blocurilor și a foișoarelor.
19 Iul 2019

Tineri urmăriți international, prinși la Balș

Patru tineri dați în urmărire internațională, după ce autoritățile spaniole au emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru mai multe furturi, au fost prinși de polițiști la Balș. Hoții sunt bănuiți că, anul trecut, au furat zeci de mașini în Spania, pentru a le folosi la spargerea unor locuințe și magazine pe teritoriul acesuiași stat. După ce au fost încătușați, hoții au fost prezentați la Curtea de Apel Craiova, care a hotărât reținerea lor pentru 24 de ore.
18 Iul 2019