Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Lifturi noi în toate blocurile din Slatina
31.10.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 1419

Primăria Slatina va înlocui toate lifturile vechi de la blocurile din oraș. Autoritățile vor profita de schimbarea legislației în domeniu, care permite acum ca aceste investiții să fie realizate din bugetul local. Toate ascensoarele din oraș vor fi expertizate până la sfârșitul anului, pentru ca anul viitor cele care nu mai respectă condițiile de siguranță să fie înlocuite.


Slătinenii care locuiesc în blocuri cu lift vor fi ajutați de municipalitate să înlocuiască ascensoarele vechi. O modificare a legislației permite autoritățile să suporte costurile pentru aceste investiții care în trecut ar fi trebuit realizate exclusiv pe banii proprietarilor de locuințe.
Deși noua lege prevede și o parte de cofinanțare de 10% din partea locatarilor, municipalitatea va cere acordul consiliului local pentru a suporta în totalitate cheltuielile cu înlocuirea lifturilor.
Licitația pentru achiziția noilor lifturi va fi derulată la sfârșitul anului, după ce toate ascensoarele vor fi expertizate de o firmă specializată. Și asociațiile de proprietari trebuie să dea o mână de ajutor în acest demers, explică autoritățile.
Efortul bugetar pentru înlocuirea celor 90 de lifturi de la blocurile din Slatina este de 10 milioane de lei.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Donează haine pentru oamenii străzii!

În timp ce dumneavoastră priviți la televizor într-o cameră confortabilă și călduroasă, afară există oameni care umblă pe străzi fără țintă, pentru că nu au un cămin al lor. Mulți dintre cei fără adăpost nu au haine și încălțăminte pentru iarnă, iar hrană găsesc cu greu în sezonul rece. Reprezentanții Centrului social din cadrul Episcopiei Slatinei și Romanaților întind o mână de ajutor acestor năpăstuiți de soartă și ne îndeamnă să ne îndreptăm gândurile către ei și să începem noul an cu o faptă bună.
10 Ian 2019