Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Bugete mai mari pentru localitățile sărace
08.10.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 476

Prezent la Slatina să voteze la cele două referendumuri, vicepremierul Paul Stănescu a vorbit sâmbătă și despre schimbările care se vor produce în Codul finanțelor publice locale. Cele mai importante propuneri se referă la stabilirea unor bugete minime pentru comune, orașe, municipii și județe, astfel încât autoritățile locale să poată implementa fără probleme proiecte de dezvoltare, chiar și proiecte multianuale.


După consultări cu structurile asociative, respectiv asociații ale comunelor, orașelor și municipiilor, după discuții repetate între mai mulți reprezentanți ai guvernului, noua formulă a Codului finanțelor publice locale e aproape gata și urmează să fie aprobată. Anunțul a fost făcut în acest week-end la Slatina, de vicepremierul Paul Stănescu.
Bugete minime vor fi stabilite și în cazul orașelor și municipiilor, dar și pentru județe. Astfel, s-a stabilit un buget minim de 80 de milioane de lei, bani alocați de guvern fiecărui consiliu județean. Aceste modificări vor fi introduse cât mai curând în Codul finanțelor publice locale, a explicat vicepremierul Stănescu.
Noua formă a Codului Finanțelor publice locale are și rolul de a simplifica legislația în domeniu.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE