Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
De ce s-au inundat străzile din Slatina
31.07.2018
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 3143

După ce mai multe străzi din Slatina au fost inundate, în urma precipitațiilor abundente de seara trecută, Compania de Apă Olt face apel la cetățenii și agenții economici din municipiul Slatina să nu mai arunce resturi menajere și alte materiale nebiodegradabile în rețeaua publică de canalizare și pe domeniul public. Capacitatea de preluare a rețelei de canalizare a fost depășită de 16 ori, iar acest lucru nu s-ar fi întâmplat dacă multe canale nu erau astupate de gunoaie.


 Cantitatea foarte mare de precipitații înregistrată ieri a dus la inundarea mai multor străzi din municipiul Slatina. Au căzut nu mai puțin de 60 de litri pe metrul pătrat în 90 de minute, adică dublu față de media anuală de precipitații a lunii iulie, conform datelor furnizate de Centrul Meteorologic Regional Oltenia.
„Rețeaua de canalizare a municipiului a avut o funcționalitate de 100%, dar a fost preluată o cantitate de 36.780,88 mc/oră ape meteorice, adică a fost depășită capacitatea de preluare a rețelei de 16 de ori. Echipele de intervenție au fost în teren încă de la începutul ploii torențiale și au acționat pentru degajarea apei de pe străzi, pentru a deschide geigerele obturate de diverse materiale aruncate pe domeniul public sau în rețeaua publică de canalizare”, se precizează în comunicatul transmis de Compania de Apă Olt.
Compania de Apă Olt a intervenit, de ieri și până astăzi, pe 16 străzi și a evacuat apa din 20 gospodării din Slatina. Pentru a preîntâmpina astfel de probleme, reprezentanții Companiei de Apă fac apel la cetățeni.

„Având în vedere problemele care pot apărea în caz de precipitații abundente, Compania de Apă Olt face apel la cetățenii și agenții economici din municipiul Slatina să nu mai arunce resturi menajere și alte materiale nebiodegradabile în rețeaua publică de canalizare și pe domeniul public. Cetățenii pot apela numărul de telefon de la Dispecerat - 0249 300 784, pentru semnalarea problemelor apărute”, se mai arată în comunicat.
Compania de Apă Olt îi asigură pe toți beneficiarii serviciilor publice de alimentare cu apă și canalizare din județ că intervine rapid pentru remedierea problemelor.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE