Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
O lege mai bună pentru investițiile publice
12.07.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 66

Modificările aduse de Guvern la Legea achizițiilor publice sunt așteptate în primul rând de reprezentanții autorităților locale. Ei sunt cei care întâmpină dificultăți atunci când vor să implementeze un proiect care rămâne blocat chiar și câțiva ani de contestații. La Slatina, de exemplu, primăria așteaptă de doi ani să achiziționeze încă 60 de camere video pentru extinderea sistemului de supraveghere din oraș.


 După o licitație care a durat un an și a fost contestată de firmele participante, proiectul Primăriei Slatina de extindere a sistemului de supraveghere video nu a fost încă implementat. Și nici nu va fi prea curând, pentru că, după atâtea contestații și termene prelungite, studiul de fezabilitate care a stat la baza proiectului a expirat.
Până să fie aprobată achiziția noilor sistemele, 2,5 milioane lei din bugetul local rămân blocați, explică edilul.
Vestea bună este că, de acum, firmele participante la licitație trebuie să aibă motive întemeiate să depună o contestație. Altfel, dacă vor pierde, vor fi taxate cu 2% din valoarea contractului.
Noile prevederi, aprobate de Guvern printr-o ordonanță de urgență, au fost publicate în Monitorul Oficial și sunt în vigoare. Modificările au fost făcute după o consultare cu reprezentanții autorităților locale, dar și cu ei ai Comisiei Europene, a explicat vicepremierul Paul Stănescu.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Se ridică mașini zilnic, la Slatina

Polițiștii locali din Slatina împreună cu angajații Direcţiei Administrare Străzilor şi Iluminatului Public ridică zilnic autoturisme parcate pe trecerea de pietoni sau în intersecții. Numai astăzi, până la prânz, au fost luate șapte mașini. Polițiștii fac apel la proprietari să nu mai parcheze ilegal, pentru că riscă să nu își găsească autovehiculul acolo unde l-au lăsat. Pentru recuperare, proprietarii plătesc o taxă de 150 de lei, plus o amendă care pleacă de la 290 de lei.
14 Mar 2019

Dobrosloveni, campioană la „Cupa Satelor”

Atmosferă superbă, duminică, pe Stadionul „1 Mai” din Slatina, unde s-a disputat finala competiției „Cupa Satelor” 2018-2019. Campioana județului este formația din Dobrosloveni, care va reprezenta Oltul în faza regională a acestui concurs. Festivitatea de premiere a fost oficiată de către președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, care le-a oferit micuților jucători marele trofeu, diplome, medalii și echipament sportiv.
18 Mar 2019