Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Lucrări de cadastru în tot județul
12.07.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 97

La nivelul întregii localități sau pe sectoarele din extravilan, lucrările gratuite de cadastru continuă în tot județul. În acest moment sunt în derulare contracte în peste 80 de comune și finalizate alte peste 50 de contracte. Potrivit statisticilor, edilii din județ au mai semnat și anul acesta contracte de finanțare pentru terenurile extravilane, iar în perioada următoare vor beneficia de fonduri europene pentru cadastrarea în totalitate a caselor și terenurilor încă opt comune.


Lucrările de cadastrare a terenurilor extravilane sunt în plină desfășurare, în județul Olt. După ce au încheiat cu bine contractele încheiate în 2016, primăriile au obținut și anul trecut fonduri pentru înregistrarea sectoarelor din extravilan. Anul trecut, încă 97 de localități au semnat, în total, 100 de contracte de finanțare în valoare de 150.000 lei fiecare. 18 dintre ele au încheiat deja lucrările, iar restul sunt în derulare până în 2019. La acestea se adaugă alte comune care au primit fonduri pentru a deschide cărți funciare la toate terenurile și imobilele. Până acum, s-au finalizat lucrările în Vișina, Vișina Nouă, Vădastra și Oboga. Proprietarii de case și terenuri din Oboga au fost invitați în urmă cu o lună să își ridice cele 4.000 de documente de proprietate, pe case, terenuri intravilane și extravilane emise în urma înregistrării sistematice începute încă de anul trecut.
Proiectul este în derulare și la Brastavățu și Milcov, unde se lucrează la realizarea documentelor tehnice de cadastru, respectiv a măsurătorilor topografice, colectare acte de proprietate. Cadastrarea la nivelul întregii localități se va realiza în următorii ani în încă opt comune, incluse într-un proiect pe fonduri europene.

Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Olt

„Din județul Olt, în anul 2018, unitățile administrativ-teritoriale care fac obiectul Axei prioritare 11, din POR 2014-2020, sunt Radomirești, Dăneasa, Găneasa, Dobrosloveni, Mihăești, Bobicești, Fărcașele și Tătulești”, au precizat reprezentanții OCPI Olt.
În paralel continuă și înregistrarea sistematică a extravilanelor, opt noi contracte de finanțare de câte 155.000 de lei fiind semnate deja în acest an.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Se ridică mașini zilnic, la Slatina

Polițiștii locali din Slatina împreună cu angajații Direcţiei Administrare Străzilor şi Iluminatului Public ridică zilnic autoturisme parcate pe trecerea de pietoni sau în intersecții. Numai astăzi, până la prânz, au fost luate șapte mașini. Polițiștii fac apel la proprietari să nu mai parcheze ilegal, pentru că riscă să nu își găsească autovehiculul acolo unde l-au lăsat. Pentru recuperare, proprietarii plătesc o taxă de 150 de lei, plus o amendă care pleacă de la 290 de lei.
14 Mar 2019

Dobrosloveni, campioană la „Cupa Satelor”

Atmosferă superbă, duminică, pe Stadionul „1 Mai” din Slatina, unde s-a disputat finala competiției „Cupa Satelor” 2018-2019. Campioana județului este formația din Dobrosloveni, care va reprezenta Oltul în faza regională a acestui concurs. Festivitatea de premiere a fost oficiată de către președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, care le-a oferit micuților jucători marele trofeu, diplome, medalii și echipament sportiv.
18 Mar 2019