Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Comunele aflate de-a lungul Drumului Expres, cadastrate
16.05.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 1449

Localitățile traversate de Drumul Expres Craiova-Pitești au prioritate la cadastrare, au anunțat reprezentanții Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Olt. Astfel, Agenția Națională de Cadastru va accesa inclusiv fonduri europene pentru a pune în ordine documentele de proprietate din zona vizată. Din Olt sunt opt comune incluse în prima etapă a programului european. Proprietarii vor beneficia de cărți funciare gratuite atât pentru clădiri, cât și pentru terenuri.


 În afară de lucrările realizate în cadrul Programului Național de Cadastru și Carte Funciară, care a cuprins în cea mai mare parte înregistrarea terenurilor din extravilan, Agenția Națională de Cadastru accesează și fonduri europene pentru realizarea cărților funciare. La nivel național sunt 600 de localități ce urmează să primească finanțare în cadrul Programului Operațional Regional. 22 dintre acestea sunt din județul Olt, iar o parte din ele, respectiv Radomirești, Dăneasa, Găneasa, Dobrosloveni, Mihăești, Bobicești, Fărcașele și Tătulești sunt incluse în prima etapă de finanțare.
Reprezentanții oficiului de cadastru spun că este doar o chestiune de timp până când va demara licitația pentru contractarea acestor lucrări. Chiar dacă în acest moment nu se poate avansa un termen pentru începutul cadastrării pe fonduri europene, există certitudinea că oamenii care dețin proprietăți aici vor primi gratuit documentele de proprietate.
Pe lângă cele opt localități din prima etapă, vor mai primi finanțare pentru cadastrarea integrală comunele Bălteni, Bârza, Cezieni, Cilieni, Crâmpoia, Drăghiceni, Fărcașele, Optași-Măgura, Priseaca, Scărișoara, Slătioara, Sprâncenata, Stoenești și Tia Mare.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Donează haine pentru oamenii străzii!

În timp ce dumneavoastră priviți la televizor într-o cameră confortabilă și călduroasă, afară există oameni care umblă pe străzi fără țintă, pentru că nu au un cămin al lor. Mulți dintre cei fără adăpost nu au haine și încălțăminte pentru iarnă, iar hrană găsesc cu greu în sezonul rece. Reprezentanții Centrului social din cadrul Episcopiei Slatinei și Romanaților întind o mână de ajutor acestor năpăstuiți de soartă și ne îndeamnă să ne îndreptăm gândurile către ei și să începem noul an cu o faptă bună.
10 Ian 2019