Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Comunele aflate de-a lungul Drumului Expres, cadastrate
16.05.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 1416

Localitățile traversate de Drumul Expres Craiova-Pitești au prioritate la cadastrare, au anunțat reprezentanții Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Olt. Astfel, Agenția Națională de Cadastru va accesa inclusiv fonduri europene pentru a pune în ordine documentele de proprietate din zona vizată. Din Olt sunt opt comune incluse în prima etapă a programului european. Proprietarii vor beneficia de cărți funciare gratuite atât pentru clădiri, cât și pentru terenuri.


 În afară de lucrările realizate în cadrul Programului Național de Cadastru și Carte Funciară, care a cuprins în cea mai mare parte înregistrarea terenurilor din extravilan, Agenția Națională de Cadastru accesează și fonduri europene pentru realizarea cărților funciare. La nivel național sunt 600 de localități ce urmează să primească finanțare în cadrul Programului Operațional Regional. 22 dintre acestea sunt din județul Olt, iar o parte din ele, respectiv Radomirești, Dăneasa, Găneasa, Dobrosloveni, Mihăești, Bobicești, Fărcașele și Tătulești sunt incluse în prima etapă de finanțare.
Reprezentanții oficiului de cadastru spun că este doar o chestiune de timp până când va demara licitația pentru contractarea acestor lucrări. Chiar dacă în acest moment nu se poate avansa un termen pentru începutul cadastrării pe fonduri europene, există certitudinea că oamenii care dețin proprietăți aici vor primi gratuit documentele de proprietate.
Pe lângă cele opt localități din prima etapă, vor mai primi finanțare pentru cadastrarea integrală comunele Bălteni, Bârza, Cezieni, Cilieni, Crâmpoia, Drăghiceni, Fărcașele, Optași-Măgura, Priseaca, Scărișoara, Slătioara, Sprâncenata, Stoenești și Tia Mare.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Cartierul Progresul - zonă de (ne)siguranță

Zona Progresul este atent monitorizată de poliție. Timp de o lună, oamenii legii acționează pe toate străzile, atât în sistem propriu, dar și împreună cu Jandarmeria și Poliția Locală, pentru a preveni furturile și faptele antisociale. De la începutul anului, în cartierul Progresul au avut loc zeci de furturi din autoturisme, poșete și buzunare, dar și distrugeri și fapte cu violență. Polițiștii vor să prevină aceste infracțiuni și să transforme zona Progresul într-o zonă de siguranță.
21 Mai 2018

Școala „Constantin Brâncoveanu”, în sărbătoare

A fost o sărbătoare cu dublă semnificație astăzi, pentru elevii și profesorii Școlii Gimnaziale „Constantin Brâncoveanu”, din Slatina, care au celebrat 31 de ani de la înființarea instituției de învățământ și 21 de ani de când aceasta poartă numele domnitorului Constantin Brâncoveanu. Pentru acest moment, organizatorii au pregătit un program artistic, o coregrafie inedită cu baloane, o paradă pe străzile orașului și au premiat copiii care au obținut rezultate bune la concursurile școlare.
21 Mai 2018

Planuri pentru Baza sportivă de la Școala 5

Baza sportivă de lângă Școala 5 ar putea redeveni locul în care copiii și tinerii din Slatina să joace fotbal, cum jucau cu ani în urmă. Terenul și tribunele, lăsate în paragină, aparțin Ministerului Tineretului și Sportului, dar municipalitatea speră într-o schimbare a legislației, care să permită preluarea acestor baze. La Slatina, primăria vrea să refacă terenul și tribunele, după ce va amenaja sub ele o parcare.
23 Mai 2018