Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Conferință pentru promovarea turismului, la Dunăre
20.04.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 153

E mobilizare generală la malul Dunării, la Corabia, unde toți factorii de decizie din județ, dar și actori importanți din domeniul turismului vor sta la aceeași masă, pentru a găsi soluții de promovare a acestei zone spectaculoase. Turismul rural, circuitele culturale, croazierele dunărene, turismul activ şi în natură, dar și turismul de aventură sunt atracțiile acestei zone încă nevalorificate.


Portul Corabia trebuie inclus în circuitul turistic al vaselor de croazieră, pentru că orașul de pe malul Dunării are multe obiective de arătat lumii întregi. De la muzeele și ceramica de Vădastra și până la Cetatea Sucidava, itinerariul ar fi captivant pentru orice turist. Autoritățile locale și județene vor să promoveze mai bine toate aceste atracții, de aceea vor organiza mâine conferința „Dunărea în Anul Centenar”. La eveniment sunt așteptați touroperatori naționali şi internaționali specializați pe incoming și turism intern, jurnalişti români, operatori de croaziere dunărene, asociații profesionale de turism național, funcționari publici, Bloggers/Vloggers, instituții media pe nișa de turism.
În satele din zona Dunării mai sunt încă meșteri populari cunoscuți în lumea întreagă pentru ceramica de Vădastra, veche de 6.000 de ani, iar în Corabia turiștii pot să vadă cetatea romană Sucidava, cu fântâna ei secretă și ruinele castrului roman.
Conferința turistică urmărește creșterea notorietății și furnizarea de informații privind obiectivele turistice din zona orașului Corabia și zonele adiacente. Dintre acestea, Cetatea Sucidava, castrul roman de la nord de Dunăre este inclus în patrimoniu UNESCO, ca prim obiectiv din Olt și cel de-al șaptelea din țară.
 

coferinta turism corabia
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Cartierul Progresul - zonă de (ne)siguranță

Zona Progresul este atent monitorizată de poliție. Timp de o lună, oamenii legii acționează pe toate străzile, atât în sistem propriu, dar și împreună cu Jandarmeria și Poliția Locală, pentru a preveni furturile și faptele antisociale. De la începutul anului, în cartierul Progresul au avut loc zeci de furturi din autoturisme, poșete și buzunare, dar și distrugeri și fapte cu violență. Polițiștii vor să prevină aceste infracțiuni și să transforme zona Progresul într-o zonă de siguranță.
21 Mai 2018

Școala „Constantin Brâncoveanu”, în sărbătoare

A fost o sărbătoare cu dublă semnificație astăzi, pentru elevii și profesorii Școlii Gimnaziale „Constantin Brâncoveanu”, din Slatina, care au celebrat 31 de ani de la înființarea instituției de învățământ și 21 de ani de când aceasta poartă numele domnitorului Constantin Brâncoveanu. Pentru acest moment, organizatorii au pregătit un program artistic, o coregrafie inedită cu baloane, o paradă pe străzile orașului și au premiat copiii care au obținut rezultate bune la concursurile școlare.
21 Mai 2018

Planuri pentru Baza sportivă de la Școala 5

Baza sportivă de lângă Școala 5 ar putea redeveni locul în care copiii și tinerii din Slatina să joace fotbal, cum jucau cu ani în urmă. Terenul și tribunele, lăsate în paragină, aparțin Ministerului Tineretului și Sportului, dar municipalitatea speră într-o schimbare a legislației, care să permită preluarea acestor baze. La Slatina, primăria vrea să refacă terenul și tribunele, după ce va amenaja sub ele o parcare.
23 Mai 2018