Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Conferință pentru promovarea turismului, la Dunăre
20.04.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 174

E mobilizare generală la malul Dunării, la Corabia, unde toți factorii de decizie din județ, dar și actori importanți din domeniul turismului vor sta la aceeași masă, pentru a găsi soluții de promovare a acestei zone spectaculoase. Turismul rural, circuitele culturale, croazierele dunărene, turismul activ şi în natură, dar și turismul de aventură sunt atracțiile acestei zone încă nevalorificate.


Portul Corabia trebuie inclus în circuitul turistic al vaselor de croazieră, pentru că orașul de pe malul Dunării are multe obiective de arătat lumii întregi. De la muzeele și ceramica de Vădastra și până la Cetatea Sucidava, itinerariul ar fi captivant pentru orice turist. Autoritățile locale și județene vor să promoveze mai bine toate aceste atracții, de aceea vor organiza mâine conferința „Dunărea în Anul Centenar”. La eveniment sunt așteptați touroperatori naționali şi internaționali specializați pe incoming și turism intern, jurnalişti români, operatori de croaziere dunărene, asociații profesionale de turism național, funcționari publici, Bloggers/Vloggers, instituții media pe nișa de turism.
În satele din zona Dunării mai sunt încă meșteri populari cunoscuți în lumea întreagă pentru ceramica de Vădastra, veche de 6.000 de ani, iar în Corabia turiștii pot să vadă cetatea romană Sucidava, cu fântâna ei secretă și ruinele castrului roman.
Conferința turistică urmărește creșterea notorietății și furnizarea de informații privind obiectivele turistice din zona orașului Corabia și zonele adiacente. Dintre acestea, Cetatea Sucidava, castrul roman de la nord de Dunăre este inclus în patrimoniu UNESCO, ca prim obiectiv din Olt și cel de-al șaptelea din țară.
 

coferinta turism corabia
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Donează haine pentru oamenii străzii!

În timp ce dumneavoastră priviți la televizor într-o cameră confortabilă și călduroasă, afară există oameni care umblă pe străzi fără țintă, pentru că nu au un cămin al lor. Mulți dintre cei fără adăpost nu au haine și încălțăminte pentru iarnă, iar hrană găsesc cu greu în sezonul rece. Reprezentanții Centrului social din cadrul Episcopiei Slatinei și Romanaților întind o mână de ajutor acestor năpăstuiți de soartă și ne îndeamnă să ne îndreptăm gândurile către ei și să începem noul an cu o faptă bună.
10 Ian 2019