Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Primăria Slatina, planuri pentru salvarea centrului istoric
18.04.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 1851

Centrul vechi al Slatinei, un loc de o valoare istorică și arhitecturală incontestabile, date de vechimea și frumusețea clădirilor de patrimoniu, este în atenția municipalității. Fără prea multe pârghii legislative de restaurare a imobilelor proprietate privată, autoritățile caută totuși soluții pentru finanțarea lucrărilor de refacere a fațadelor .


 Clădirile monument istoric din centrul vechi al Slatinei, care au atras atenția, de-a lungul timpului, regizorilor sau pictorilor, pentru imaginea pitorească pe care o oferă, nu pot fi lăsate să se degradeze. Pornind de la această idee, reprezentanții primăriei studiază mai multe variante prin care să ajute financiar proprietarii imobilelor, să își reabiliteze fațadele. Una dintre ele ar fi cea adoptată deja în alte orașe din România în care sunt clădiri de patrimoniu, respectiv decontarea de municipalitate a lucrărilor de restaurare, acestea urmând să fie achitate de proprietar în rate, în următorii ani. Însă deocamdată trebuie realizat și aprobat un regulament local în acest sens, un demers complex la care se lucrează încă. Până atunci, cei care dețin clădirile vor fi notificați să repare măcar zonele degradate, care s-ar putea prăbuși.
Astfel de notificări au mai fost trimise de autorități în trecut. Acum, ele vin la pachet cu facilitățile fiscale de care vor beneficia cei care își renovează clădirile. Eliberarea gratuită a certificatului de urbanism și autorizației de construire, în regim de urgență, în cel mult 15 zile.
De asemenea, clădirile istorice care au fațadele reabilitate vor beneficia de scutire de la plata imozitului.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Donează haine pentru oamenii străzii!

În timp ce dumneavoastră priviți la televizor într-o cameră confortabilă și călduroasă, afară există oameni care umblă pe străzi fără țintă, pentru că nu au un cămin al lor. Mulți dintre cei fără adăpost nu au haine și încălțăminte pentru iarnă, iar hrană găsesc cu greu în sezonul rece. Reprezentanții Centrului social din cadrul Episcopiei Slatinei și Romanaților întind o mână de ajutor acestor năpăstuiți de soartă și ne îndeamnă să ne îndreptăm gândurile către ei și să începem noul an cu o faptă bună.
10 Ian 2019