Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Olt: Cadastrare gratuită, pe fonduri europene
13.04.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 910

Oltul este în continuare pe primul loc la nivel național din punct de vedere al valorii și stadiului lucrărilor de cadastru realizate gratuit, în cadrul Programului Național de Cadastru și Carte Funciară, cu 100 de contracte de finanțare semnate. Anul acesta, 95 de localități vor avea alocați, din nou, câte 155.000 lei pentru cadastru în extravilan. În plus, proprietarii de case și terenuri din opt comune vor beneficia de acte de proprietate gratuite, în cadrul unui alt program, din fonduri europene.


 Programul Național de Cadastru și Carte Funciară, care promite acte de proprietate gratuite pentru clădiri și terenuri, intravilane și extravilane, avansează și cuprinde suprafețe tot mai mari de pe raza județului. Astfel, 97 de primării din Olt au semnat anul trecut 100 de contracte de finanțare, în valoare de 150.000 lei fiecare, pentru lucrări pe sectoare cadastrale, în extravilan. O parte dintre acestea au finalizat deja lucrările.

„În 12 din cele 97 de UAT-uri care au încheiat 100 contracte de prestări servicii cu finanțare multianuală 2017-2019 au fost finalizate lucrările de înregistrare sistematică.
Pentru aceste UAT-uri în care s-au finalizat lucrările de înregistrare sistematică la nivel de sector au fost deschise din oficiu 7.658 de cărți funciare”, au explicat reprezentanții OCPI.
Alte șase localități au fost incluse în cadrul aceluiași program, să beneficieze de cadastrare gratuită inclusiv pentru clădiri și terenurile din intravilan. Până acum, s-au finalizat lucrările în Vișina, Vișina Nouă și Vădastra. La Oboga, proiectul este aproape de final, iar la Brastavățu și Milcov se lucrează la realizarea documentelor tehnice de cadastru, respectiv a măsurătorilor topografice, colectare acte de proprietate.

În perioada următoare, lucrări de cadastru la nivelul întregii localități vor fi realizate pe fonduri europene, în alte opt comune.
„Din județul Olt, în anul 2018, unitățile administrativ-teritoriale care fac obiectul Axei prioritare 11, din POR 2014-2020 sunt Radomirești, Dăneasa, Găneasa, Dobrosloveni, Mihăești, Bobicești, Fărcașele și Tătulești”, au precizat reprezentanții OCPI Olt.
Alte 95 de localități vor beneficia din nou de câte 155.000 lei pentru lucrări de cadastru în extravilan, în 2018.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Scandal fără sfârșit pentru islazul comunal

Referendum sau asociație pentru administrarea islazului comunei Coteana? Mai mulți crescători de animale din localitate, s-au adunat, astăzi, la sediul primăriei, pentru a hotărî ce este de făcut pentru a a putea lua în administrare pășunile. Localnicii sunt revoltați că de doi ani nu își pot duce animalele la pășunat și au pierdut subvenții mari pentru suprafețele de islaz. Totul din cauza consilierilor PNL, care ar pune pe primul loc interesele politice. Primarul din localitate, Vasile Costea, spune că până la finalul anului, problema nu poate fi rezolvată.
15 Apr 2019