Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Legea achizițiilor publice, modificată de urgență
19.02.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 439

Legea achizițiilor publice va fi modificată, până la sfârșitul acestei sesiuni parlamentare, dă asigurări vicepremierul Paul Stănescu. În forma actuală, blochează investiții importante. Spre exemplu, tronsonul din Olt al DN6, Alexandria-Craiova, este un șantier de mai bine de patru ani, din cauza unor contestații și procese în instanță intentate de firmele care voiau să execute lucrarea. Iar construcția sălii polivalente din Slatina, câștigată de o firmă care a intrat apoi în insolvență, este amânată.


 Sătui să piardă ani întregi pentru atribuirea unor lucrări de investiții, pentru că actuala Lege a achizițiilor publice permite contestații peste contestații, reprezentanții Guvernului sunt deciși să o schimbe. Vicepremierul Paul Stănescu a declarat că, cel târziu la sfârșitul actualei sesiuni parlamentare, adică la finalul lui iulie, noile prevederi vor fi adoptate.
O lucrare importantă de modernizare a infrastructurii rutiere, blocată de actuala Lege a achizițiilor publice, este tronsonul din DN 6 Alexandria-Craiova, care trece prin Olt.
Un alt exemplu de investiție blocată este sala polivalentă, din Slatina. Deși firma care a câștigat lucrarea a intrat în insolvență, autoritățile nu au pârghii legale să rezilieze contractul.
Și primăriile din comune vor fi nevoite să intre în hățișurile birocratice ale achizițiilor publice, atunci când vor derula licitațiile pentru lucrările contractate prin Programul Național de Dezvoltare Locală, explică președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu. 70 de administrații locale din Olt au, în acest moment, proiecte în derulare.
Probleme sunt și în cazul proiectului de management al deșeurilor, derulat de Consiliul Județean Olt. Autoritățile județene au fost nevoite să reia procedura de desemnare a unei firme care să colecteze deșeurile din județ și să le ducă la halda ecologică de la Bălteni, după ce firmele interesate de contract au contestat anumite secțiuni din caietul de sarcini.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE