Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Caracalul, buget de 23 de milioane pentru investiții
13.02.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 103

Caracalul va avea un buget de 23 de milioane de lei pentru investițiile din 2018. Suma este cu patru milioane mai mare decât cea de anul trecut, spun reprezentanții municipalității. Banii vor fi suficienți pentru plata cofinanțărilor la proiecte, dar și pentru alte investiții. Prioritățile vor fi stabilite în funcție de dorințele cetățenilor, parteneri de încredere ai autorităților locale, atunci când vine vorba de trasarea direcțiilor de dezvoltare pentru oraș.


 Primăria Caracal a stabilit bugetul de investiții pentru anul acesta. Suma, rezultată în urma noii formule de calcul adoptate de Guvern, este mai mare decât cea de anul trecut. În total, 23 de milioane de lei vor fi dedicați dezvoltării orașului. Jumătate din sumă este rezervată pentru contribuțiile pe care municipalitatea le are de achitat pentru proiectele cu finanțare externă. Restul, au fost repartizați în funcție de propunerile cetățenilor.
Chiar și cu aceste sume în plus, bugetul Caracalului nu este suficient de generos pentru a realiza, într-un timp scurt, tot ce ar fi nevoie în oraș.
Iar dacă autoritățile vor manifesta deschidere în discuțiile cu cetățenii, oamenii vor înțelege exact ce și cât se poate face în orașul lor.
Primăria Caracal a semnat deja contracte de finanțare pentru modernizarea Bibliotecii Municipale, Muzeului Romanațiului și Casei Memoriale Iancu Jianu, modernizarea Ambulatoriului de la Spitalul Municipal și reabilitarea termică a unității medicale. Toate necesită cofinanțare din bugetul local.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Cartierul Progresul - zonă de (ne)siguranță

Zona Progresul este atent monitorizată de poliție. Timp de o lună, oamenii legii acționează pe toate străzile, atât în sistem propriu, dar și împreună cu Jandarmeria și Poliția Locală, pentru a preveni furturile și faptele antisociale. De la începutul anului, în cartierul Progresul au avut loc zeci de furturi din autoturisme, poșete și buzunare, dar și distrugeri și fapte cu violență. Polițiștii vor să prevină aceste infracțiuni și să transforme zona Progresul într-o zonă de siguranță.
21 Mai 2018

Școala „Constantin Brâncoveanu”, în sărbătoare

A fost o sărbătoare cu dublă semnificație astăzi, pentru elevii și profesorii Școlii Gimnaziale „Constantin Brâncoveanu”, din Slatina, care au celebrat 31 de ani de la înființarea instituției de învățământ și 21 de ani de când aceasta poartă numele domnitorului Constantin Brâncoveanu. Pentru acest moment, organizatorii au pregătit un program artistic, o coregrafie inedită cu baloane, o paradă pe străzile orașului și au premiat copiii care au obținut rezultate bune la concursurile școlare.
21 Mai 2018

Planuri pentru Baza sportivă de la Școala 5

Baza sportivă de lângă Școala 5 ar putea redeveni locul în care copiii și tinerii din Slatina să joace fotbal, cum jucau cu ani în urmă. Terenul și tribunele, lăsate în paragină, aparțin Ministerului Tineretului și Sportului, dar municipalitatea speră într-o schimbare a legislației, care să permită preluarea acestor baze. La Slatina, primăria vrea să refacă terenul și tribunele, după ce va amenaja sub ele o parcare.
23 Mai 2018