Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Regulamentul de ridicare a mașinilor, în vigoare
16.01.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 5308

Regulamentul care permite ridicarea mașinilor parcate ilegal, dar și pe cele abandonate în parcările din cartiere este în vigoare. Prefectura Olt a dat aviz pozitiv hotărârii Consiliului Local Slatina, care a aprobat recent noile reglementări. Reprezentanții municipalității spun însă că nu se grăbesc să îl pună în aplicare. Vor să îi informeze mai întâi pe oameni despre sancțiunile pe care le riscă, dacă nu îl vor respecta.


 Supus mai întâi dezbaterii publice, apoi aprobării consilierilor locali, regulamentul de ridicare a mașinilor, în Slatina, a primit și ultimul aviz de legalitate și este în vigoare.
Ridicarea mașinilor parcate ilegal se va face la sesizarea Poliției Locale sau a Poliției Municipale. Reprezentanții Direcției Administrarea Străzilor și Iluminatului Public vor asigura ridicarea, transportul și depozitarea autovehiculelor. Pentru recuperarea lor, proprietarii, persoane fizice sau juridice trebuie să plătească o amendă de 300 de lei sau 150 de lei în 24 de ore. Iar dacă vor lăsa mașina în depozit, vor plăti câte 50 de lei pentru fiecare zi care trece de la întocmirea procesului verbal de ridicare și până al revendicarea mașinii. Sancțiuni mari sunt și pentru cei care își vor lăsa mașinile vechi abandonate în parcări.
Înainte să treacă la ridicarea mașinilor, autoritățile și-au propus să îi informezi pe cât mai mulți șoferi cu privire la măsurile care vor fi aplicate, cel mai probabil din luna martie.
Cu aceste măsuri, municipalitatea își propune să fluidizeze circulația blocată de multe ori de mașinile parcate la întâmplare și să elibereze parcările de rable.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Cartierul Progresul - zonă de (ne)siguranță

Zona Progresul este atent monitorizată de poliție. Timp de o lună, oamenii legii acționează pe toate străzile, atât în sistem propriu, dar și împreună cu Jandarmeria și Poliția Locală, pentru a preveni furturile și faptele antisociale. De la începutul anului, în cartierul Progresul au avut loc zeci de furturi din autoturisme, poșete și buzunare, dar și distrugeri și fapte cu violență. Polițiștii vor să prevină aceste infracțiuni și să transforme zona Progresul într-o zonă de siguranță.
21 Mai 2018

Școala „Constantin Brâncoveanu”, în sărbătoare

A fost o sărbătoare cu dublă semnificație astăzi, pentru elevii și profesorii Școlii Gimnaziale „Constantin Brâncoveanu”, din Slatina, care au celebrat 31 de ani de la înființarea instituției de învățământ și 21 de ani de când aceasta poartă numele domnitorului Constantin Brâncoveanu. Pentru acest moment, organizatorii au pregătit un program artistic, o coregrafie inedită cu baloane, o paradă pe străzile orașului și au premiat copiii care au obținut rezultate bune la concursurile școlare.
21 Mai 2018

Planuri pentru Baza sportivă de la Școala 5

Baza sportivă de lângă Școala 5 ar putea redeveni locul în care copiii și tinerii din Slatina să joace fotbal, cum jucau cu ani în urmă. Terenul și tribunele, lăsate în paragină, aparțin Ministerului Tineretului și Sportului, dar municipalitatea speră într-o schimbare a legislației, care să permită preluarea acestor baze. La Slatina, primăria vrea să refacă terenul și tribunele, după ce va amenaja sub ele o parcare.
23 Mai 2018