Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Slatina preia din nou unitatea militară
11.01.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 10104

Consilierii locali ai Slatinei s-au reunit ieri, într-o ședință de îndată, să aprobe un proiect prin care Primăria Slatina va prelua din nou în administrare fosta unitate militară. Următoarea etapă este o hotărâre de Guvern în acest sens, apoi administrația locală poate să treacă la amenajarea ansamblului pe terenul din zona gării. Condițiile contractului s-au modificat față de înțelegerea inițială, din 2012.


Unitatea militară va reveni din nou în domeniul public al Primăriei Slatina. Ministerul Apărării Naționale a cerut zilele acestea municipalității să emită o hotărâre de consiliu local, prin care să solicite imobilul de pe strada Tunari, potrivit noilor condiții, stabilite recent cu autoritățile din Slatina.
Proiect de Hotărâre Unitatea Militară Slatina

„Se solicită Guvernului transmiterea unei părți din imobilul 539 Slatina, cu datele de identificare prevăzute în anexa nr. 1, parte integrantă din prezenta hotărâre, din domeniul public al statului și din administrarea Ministerului Apărării Naționale, în domeniul public al municipiului Slatina.
După preluare, partea din imobil prevăzuta la art. 1 va fi utilizată în vederea promovării unei investiții pentru realizarea obiectivului «Ansamblu multifuncțional, cu următoarele funcțiuni: locuințe, dotări aferente acestora, servicii comerț, zone verzi, sport, agrement», într-un termen de 5 ani de la data transmiterii, cu fonduri din bugetul local al municipiului Slatina”, se arată în primele două articole ale proiectului de hotărâre aprobat ieri de Consiliul Local.
Deci, municipalitatea va avea la dispoziție cel mult cinci ani să transforme clădirile ruinate și curtea părăsită ale fostei unități militare într-un loc civilizat și folositor slătinenilor. 26 septembrie 2017 era termenul limită pe care Primăria Slatina și-l asumase, în septembrie 2012, când a preluat terenul și clădirile, pentru construcția a 48 de locuințe pentru angajații Armatei. Reprezentanții municipalității au avut însă mai multe discuții pe această temă, cu reprezentanții Ministerului Apărării Naționale.

Solicitarea autorităților din Slatina și noile condiții de preluare a terenului vor fi promovate printr-o hotărâre de Guvern, care ar putea fi aprobată în ședința Executivului de miercurea viitoare.

 

unitatea militara hotarare de guvern
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Roșii Guliver în țara tomatelor

Asociația Tinerilor Fermieri din Olt organizează un concurs prin care dorește să stimuleze producătorii olteni care cultivă tomate să se reorienteze mai mult către soiurile românești. Cea mai mare tomată produsă într-o seră de pe teritoriul județului nostru va fi premiată cu suma de 500 de euro și o putină cu telemea de Sibiu. Premiile vor fi înmânate personal de către Petre Daea, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, în cadrul celei de-a doua ediții a „Zilei Recoltei” de la Slatina.
17 Iul 2018

Copiii romi, ajutați să își aleagă o meserie

Copiii romilor din Slatina au văzut cum funcționează o mașină de pompieri, o ambulanță, o autospecială de poliție sau un echipaj de jandarmi. Apoi s-au delectat cu o piesă de teatru jucată de actori romi veniți pentru ei de la București. Toate aceste activități au fost organizate vineri seara, în cadrul unei activități derulate de Partida Romilor, în colaborare cu Direcția de Protecție și Asistență Socială Slatina.
16 Iul 2018