Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Slatina preia din nou unitatea militară
10.01.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 10443

Consilierii locali ai Slatinei s-au reunit ieri, într-o ședință de îndată, să aprobe un proiect prin care Primăria Slatina va prelua din nou în administrare fosta unitate militară. Următoarea etapă este o hotărâre de Guvern în acest sens, apoi administrația locală poate să treacă la amenajarea ansamblului pe terenul din zona gării. Condițiile contractului s-au modificat față de înțelegerea inițială, din 2012.


Unitatea militară va reveni din nou în domeniul public al Primăriei Slatina. Ministerul Apărării Naționale a cerut zilele acestea municipalității să emită o hotărâre de consiliu local, prin care să solicite imobilul de pe strada Tunari, potrivit noilor condiții, stabilite recent cu autoritățile din Slatina.
Proiect de Hotărâre Unitatea Militară Slatina

„Se solicită Guvernului transmiterea unei părți din imobilul 539 Slatina, cu datele de identificare prevăzute în anexa nr. 1, parte integrantă din prezenta hotărâre, din domeniul public al statului și din administrarea Ministerului Apărării Naționale, în domeniul public al municipiului Slatina.
După preluare, partea din imobil prevăzuta la art. 1 va fi utilizată în vederea promovării unei investiții pentru realizarea obiectivului «Ansamblu multifuncțional, cu următoarele funcțiuni: locuințe, dotări aferente acestora, servicii comerț, zone verzi, sport, agrement», într-un termen de 5 ani de la data transmiterii, cu fonduri din bugetul local al municipiului Slatina”, se arată în primele două articole ale proiectului de hotărâre aprobat ieri de Consiliul Local.
Deci, municipalitatea va avea la dispoziție cel mult cinci ani să transforme clădirile ruinate și curtea părăsită ale fostei unități militare într-un loc civilizat și folositor slătinenilor. 26 septembrie 2017 era termenul limită pe care Primăria Slatina și-l asumase, în septembrie 2012, când a preluat terenul și clădirile, pentru construcția a 48 de locuințe pentru angajații Armatei. Reprezentanții municipalității au avut însă mai multe discuții pe această temă, cu reprezentanții Ministerului Apărării Naționale.

Solicitarea autorităților din Slatina și noile condiții de preluare a terenului vor fi promovate printr-o hotărâre de Guvern, care ar putea fi aprobată în ședința Executivului de miercurea viitoare.

 

unitatea militara hotarare de guvern
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE