Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Pavaje tactile în stațiile de autobuz
14.11.2017
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 2990

Toate stațiile de autobuz din Slatina vor fi prevăzute cu pavaje tactile, care să îi ajute pe nevăzători să identifice zona în care se află. Montarea lor a început astăzi, pe rutele principale. De anul viitor vom fi amplasate astfel de sisteme și la trecerile de pietoni, astfel încât Slatina să respecte cerințele de siguranță rutieră pentru persoanele cu dizabilități.


 Stațiile de autobuz din Slatina vor fi prevăzute cu pavaje tactile, care îi vor ajuta pe nevăzători să se orienteze, atunci când circulă cu autobuzul.
Pavajul cuprinde două benzi cu model diferit, care creează o zonă de siguranță pentru persoanele cu deficiențe de vedere.
După ce toate stațiile de autobuz vor avea acest tip de pavaj, proiectul va fi extins și la trecerile de pietoni.
Potrivit legislației europene în domeniu, autoritățile locale au obligația să monteze astfel de pavaje, pentru a le asigura și nevăzătorilor accesul la transportul public. Tot în această perioadă, Primăria Slatina se pregătește să semneze și un nou tip de contract cu prestatorul serviciilor de transport public, Loctrans, aceasta fiind o condiție importantă impusă de Uniunea Europeană pentru accesarea de fonduri pentru infrastructură.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Investiții pentru micii școlari, la Minulescu

Cu sprijinul autorităților locale și al Ministerului Educației, Colegiul „Ion Minulescu” se extinde, pentru a oferi condiții cât mai bune de studiu inclusiv pentru copiii de la clasele primare. Astfel, un corp nou de clădire cu 15 săli de clasă, este aproape finalizat. Primăria va mai moderniza o clădire în care vor fi amenajate încă șase săli de clasă, iar zona destinată activităților after school se mărește.
20 Feb 2018