Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Pavaje tactile în stațiile de autobuz
14.11.2017
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 2956

Toate stațiile de autobuz din Slatina vor fi prevăzute cu pavaje tactile, care să îi ajute pe nevăzători să identifice zona în care se află. Montarea lor a început astăzi, pe rutele principale. De anul viitor vom fi amplasate astfel de sisteme și la trecerile de pietoni, astfel încât Slatina să respecte cerințele de siguranță rutieră pentru persoanele cu dizabilități.


 Stațiile de autobuz din Slatina vor fi prevăzute cu pavaje tactile, care îi vor ajuta pe nevăzători să se orienteze, atunci când circulă cu autobuzul.
Pavajul cuprinde două benzi cu model diferit, care creează o zonă de siguranță pentru persoanele cu deficiențe de vedere.
După ce toate stațiile de autobuz vor avea acest tip de pavaj, proiectul va fi extins și la trecerile de pietoni.
Potrivit legislației europene în domeniu, autoritățile locale au obligația să monteze astfel de pavaje, pentru a le asigura și nevăzătorilor accesul la transportul public. Tot în această perioadă, Primăria Slatina se pregătește să semneze și un nou tip de contract cu prestatorul serviciilor de transport public, Loctrans, aceasta fiind o condiție importantă impusă de Uniunea Europeană pentru accesarea de fonduri pentru infrastructură.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

OLTTV LIVE

Șofer mort în accident la Valea Mare

Un bărbat și-a pierdut viața într-un cumplit accident de circulație petrecut, ieri, pe DN 65, în localitatea Valea Mare. Acesta conducea o autoutilitară, când a pierdut controlul volanului și a intrat pe contrasens, lovind un autoturism. Imaginile de la locul accidentului sunt terifiante. Autoutilitara s-a răsturnat peste autoturism, iar șoferul acesteia a rămas încarcerat. Vă avertizăm că urmează informații și imagini cu un puternic impact emoțional.
20 Nov 2017