Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Ziua SMURD și a Protecției Civile
28.02.2019
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 184

Dublă sărbătoare la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Olt. Pompierii au marcat, astăzi, Ziua Protecției Civile în România, dar și ziua SMURD. Serviciul Mobil de Urgență Resuscitare și Descarcerare a împlinit zeci ani de existență, timp în care paramedicii au salvat zeci de mii de vieți. Cu această ocazie, pompierii au organizat Ziua Porților Deschise, dar și o ședință festivă în cadrul căreia au fost premiați militarii și cei care au contribuit la înființarea serviciului SMURD.


Pe 28 februarie este sărbătorită Ziua Protecției Civile în România. La Slatina, evenimentul a fost marcat la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt, unde a fost organizată Ziua Porților Deschise. Zeci de copii au trecut pragul unității, pentru a vedea mașinile și echipamentele de intervenție.
Cei mici au fost atrași de echipajul de la Descarcerare. Specialiștii care lucrează pe această mașină le-au explicat cum se folosește și în ce situații.
Apoi, în Amfiteatrul Colegiului Național „Radu Greceanu“ din Slatina, a fost organizată o ședință festivă la care au participat angajații ISU Olt, dar și oficialități județene.
Foștii șefi ai Serviciului de Protecție Civilă au primit diplome aniversare. Totodată, cinci pompieri au fost înaintați în gradul următor. Prefectul Silviu Neacșu, șeful Poliției Olt, un reprezentant al Jandarmeriei, directorul medical al Serviciului de Ambulanță Olt, dar și șefa Unității de Primiri Urgențe de la Spitalul Slatina au primit plachete aniversare în semn de mulțumire pentru implicarea în dezvoltarea acestei structuri. Și paramedicilor SMURD cu cele mai multe intervenții le-au fost oferite diplome din partea conducerii inspectoratului.
SMURD Olt funcționează în prezent cu șapte echipaje. În 2009, când serviciul a devenit funcțional, erau numai două mașini SMURD. Salvatorii intervin acum la zeci de mii de solicitări în întreg județul.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Înmormântare cu poliția și mascații

Înmormântare cu forțele de ordine la poartă. S-a întâmplat ieri, în comuna Slătioara, unde poliția, mascații și jandarmii au intervenit, după ce la eveniment participau, în loc de maximum opt persoane, atât cât prevede ordonanța militară, peste 40 de oameni. Polițiștii i-au trimis acasă pe localnicii veniți să își ia rămas bun de la răposată, fără să conștientizeze însă pericolul la care se expun. Cel care a organizat înmormântarea a fost amendat cu 2.000 de lei.
08 Apr 2020