Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Scenarii după referendumuri
06.10.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 614

E nevoie de o prezență la vot de minim 30% pentru ca cele două referendumuri să fie validate, iar schimbările propuse de acestea să aibă loc. Președinte Consiliului Județean, Marius Oprescu, a explicat care ar fi următorii pași legislativi care ar urma, în cazul în care se vor înregistra suficiente voturi pentru redefinirea familiei sau pentru schimbarea denumirii județului.


 Pentru ca familia să fie redefinită în Constituției drept „căsătoria între un bărbat și o femeie”, va fi nevoie ca jumătate plus unul dintre cei prezenți la vot să răspundă cu DA la referendumul național aflat în derulare. Dar numai dacă se vor prezenta la urne cel puțin 30% din populația cu drept de vot. Dacă referendumul va fi validat, urmează o serie de etape legislative.
Referendumul local va fi validat în aceleași condiții ca și cel național. Dacă acest lucru se va întâmpla, atunci procedura va fi una diferită, care se va finaliza prin elaborarea unei legi.
Oltenii sunt așteptați la vot azi și mâine, pentru a răspunde cu DA sau NU la două întrebări: „Sunteți de acord cu atribuirea denumirii Olt-Romanați județului Olt? Și „Sunteți de acord cu legea de revizuire a Constituției României în forma aprobată de Parlament?”

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE