Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Deputați olteni, în vizită de lucru în Germania
17.05.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 577

Doi deputați olteni, Alexandru Stănescu, președintele Comisiei pentru Agricultură, și Dan Ciocan, secretarul Comisiei, au fost zilele acestea în Germania, într-o vizită de lucru. Ei au luat parte la dezbaterile Comisiei pentru Agricultură din Parlamentul landului Brandenburg. Apoi au vizitat o fermă în care se cultivă sparanghel și afine, pentru un schimb de bune practici. Astăzi, la ora 14.00, delegația română a participat la o întâlnire omologii lor din Parlamentul Federal.


 S-au purtat discuții la nivel înalt în ultimele zile, între reprezentanți ai Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaților și oficiali germani, specialiști în acest domeniu. O delegație condusă de deputatul de Olt Alexandru Stănescu, din care a făcut parte și secretarul Comisiei pentru Agricultură, Dan Ciocan, a dezbătut viitorul Politicii Agricole Comune, în Parlamentul landului Brandenburg.
„Ziua de astăzi a debutat cu vizita clădirii Parlamentului landului Brandenburg și întrevederea cu președintele și membrii Comisiei pentru Agricultură. Principalul subiect în discuția cu omologii noștri a fost viitorul Politicii Agricole Comune și așteptările României pentru noua PAC.
Alături de noi au fost prezenți la întâlnire și Excelența sa, domnul ambasador Emil Hurezeanu, și doamna Ana Maria Popeia, secretar I la Ambasada României în Republica Federală Germania, cărora doresc să le mulțumesc pentru sprijinul acordat în organizarea prezentei delegații”, a notat ieri, pe o pagină de socializare, deputatul Alexandru Stănescu
Vizita de lucru a continuat la o fermă care produce sparanghel și afine și la o herghelie din apropiere. Oltenii, specialiști în agricultură, au vrut să vadă cum se face agricultură în Germania și ce pot învăța din experiența nemților.
„În partea a doua a zilei ne-am deplasat spre orașul Beelitz, aflat în landul Brandenburg, pentru o vizită de lucru la ferma de sparanghel a domnului Josef Jakobs. În plus, am vizitat și cultura dumnealui de afine și o herghelie aflată în vecinătate”, a spus președintele Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaților
Astăzi, parlamentarii olteni, împreună cu ceilalți membri ai delegației, au discutat din nou despre Politica Agricolă Comună, cu secretarul de stat în cadrul Ministerului Federal al Agriculturii din Germania, Hermann Onko Aeikens.

„Principalul subiect de discuție a fost viitorul Politicii Agricole Comune, și în special prioritățile României pentru agricultură. Pentru noi este foarte important ca noua PAC să fie supusă unui proces de modernizare, simplificare, flexibilizare și debirocratizare. În plus, dorim evitarea suprapunerilor între măsuri, stabilirea unui cadru necesar pentru introducerea rezultatelor cercetării și a inovării în agricultură, deschiderea unor piețe terțe și un cadru comercial reciproc avantajos”, a mai explicat Alexandru Stănescu pe pagina sa de Facebook.
Vizita de lucru a delegației române în Germania se încheie mâine.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Donează haine pentru oamenii străzii!

În timp ce dumneavoastră priviți la televizor într-o cameră confortabilă și călduroasă, afară există oameni care umblă pe străzi fără țintă, pentru că nu au un cămin al lor. Mulți dintre cei fără adăpost nu au haine și încălțăminte pentru iarnă, iar hrană găsesc cu greu în sezonul rece. Reprezentanții Centrului social din cadrul Episcopiei Slatinei și Romanaților întind o mână de ajutor acestor năpăstuiți de soartă și ne îndeamnă să ne îndreptăm gândurile către ei și să începem noul an cu o faptă bună.
10 Ian 2019