Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Au primit cu bucurie Lumina Sfântă și anafura
21.04.2020
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 1507

Este pentru prima oară când Lumina Sfântă și anafura binecuvântată au fost aduse de preoți, ajutați de volunatri, la casele credincioșilor. Chiar și așa, enoriașii au fost prezenți spiritual în biserici, iar în noaptea de sâmbătă, au cântat cu toții în cor „Hristos a înviat!”.


Dacă în alți ani, de Paște, lăcașurile de cult erau neîncăpătoare pentru creștinii ortodocși, anul acesta, totul a fost pustiu. Doar în biserică, preoții au oficiat așa cum se obișnuiește, slujba de Înviere. Pentru prevenirea riscului de îmbolnăvire cu COVID 19, în noaptea Sfântă, enoriașii au așteptat, ca la poartă sau ușa lor să ajungă Lumina Sfântă și pâinea binecuvântată. Și au ajuns, iar credincioșii s-au bucurat pentru că au putut să fie aproape de Dumnezeu.
De Sfintele Paști, și bunicii din căminele DGASPC Olt au primit cu sufletul deschis Lumina Sfântă. Împreună cu Rădița Piroșca, directorul instituției oltene, într-un decor de sărbătoare, cei mai în vârstă au fost vizitați de preoți, care au vestit miracolul Învierii Domnului.
Și copiii din centrele instituționalizate au sărbătorit Sfintele Paști cu gândul și speranța că totul va fi bine, în curând.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Olt: Asistența socială, la un pas de colaps

Persoanele instituționalizate și angajații din cadrul Direcției Generale de Asistență și Protecția Copilului Olt sunt din nou abandonați de Guvern. Și asta pentru că fondurile alocate acestui domeniu atât de important au fost insuficiente, iar instituția a funcționat cu bani de la Consiliul Județean Olt. Sumele acoperă însă cheltuielile doar până la jumătatea lunii august. Reprezentanții DGASPC Olt speră într-o rectificare bugetară care să țină cont de nevoile beneficiarilor.
29 Iun 2020